úterý 16. dubna 2013

O Velikonocích, chlebu a další plky...

Polovina Dubna pryč, skoro a u nás se dějí věci o kterých není skoro hodno psát. Jo neříkám, pěčeme si dobroty, teď s oblibou chleba, páč jsme si zadělali na vlastní plnožitnej kvásek, ale na nějaký prezentace to zase není. Nějaké to sladké na plech zde vypisovat, to je jak plivnout do moře. Food blogů je jak mravenců u nás v kuchyni a zase taková paráda to není. Vždycky najdem nějakej recept, zjistíme, že nám polovička věci chybí, tak to upravíme a je z toho něco jinýho :)

Když jsme u těch  mravenců, tak těch pár kámošů, co chodili každý večer olizovat sklenici s medem na stole, to řekli dalším kámošům. Najednou máte 10 000 přátel ani o tom nevíte, kam se hrabe Fakebook. Tudíž, mravenci, mažu si Vás ze svého seznamu přátel a šmitec. No né úplně, jelikož z důvodu výskytu jiných živých tvorů ve světnici, používáme k boji čistě babské zbraně proti armádě mravenčích squaterskejch punkáčů, kterým prostě nevysvětlíte, že smysl squatu je o obsazování prázdnejch baráku. Tohle není prázdnej barák, my tu už skoro rok žijem. Ale čelíme statečně a postupně je vytlačujeme z našeho území.

"Dodatek: babské rady jsou k hovnu, ke slovu se dostala chemie. Učinek lepší, ale né stoprocentní."

Tak to vypadá u těch co mají i na konci zimy plnou stolu dřeva a žijí v jedné světnici
 a mají neuregulovatelné kachláky 
Jinak se sázejí semínka a vypadá to u nás, jak v nelegální vietnamské pěstírně. Jen čekám, až nám hoši v černém mundůru z protidrogového vyrazí dveře palicí a svážou do kozelce. Doufám, že chodí na školení a rozeznaj rajče od trávy. Jinak nevím...
První semínka klíčí...
Přepichujeme, stylově na inzerátu pozemkového fondu...
Hezky každá na samotce...
Ty hodnější zase zpátky sobě...
Taky byly Velikonoce, ačkoli to s nedělním přívalem sněhu jaksi  na ně nevypadalo, tak i tak jsme s Franckem vyrazili na proutí, nějaké pomlázky napletli, paní domácí i ty vajíčka nabarvila. Zkoušeli jsme barvit červenu řepou, ale total provar. Bordel z cibule to jistí.
Barvíme, ohříváme, vaříme, voníme, a to vzádu už nevím..
Design by paní domácí PŘED...
Design by paní domácí PO...ty se samolepkama jsme s Franckem vykoledovali...
Další je, že koťata už mají své adoptivní rodiče. Černá (to je ta černá) a Jiskra (mouratá) jdou ke známým. Chtěli jednou, on Černou, ona Jiskru. On je psycholog, řekl tak obě :) Třetí, Luna (černá s pálením) zůstává u nás.
Velká pohoda...
Františka koťata hodně bavěj...hlavně je tahat za packy a hlavu. Musíme být na pozoru...
Začínáme budovat zahrádku. V kamenolomu. Těšte se...

Žádné komentáře:

Okomentovat