pátek 24. srpna 2012

Rettigová se v hrobě obrací


Jak už samotný název tématu napovídá, zde to nebude o ničem jiném než o jídle. A to především typickém pro Podkrkonoší, Krkonoše a Podjizeří. Ovšem těch opravdu typických (krkonošské halušky, krkonošská pizza, ...) není až tak mnoho, tak občas zabrousíme i do jiných krajů, občas i států, ale vždy se bude jednat o  recepty velice tradiční.

Někdy si tu rozebereme i něco z příprav jednotlivých surovin, pěstování zeleniny a ovoce v dané lokalitě, zavařování, sušení a všech podobných technik, které byly dříve součástí roku, nikdo se nad tím nepozastavoval, prostě to tak bylo.

Krkonošské kyselo
Všechny recepty, zde budou prezentované stylem pro blbečky /pro mě), budou námi uvařené a pokud se to svede, tak i vč. fotodokumentace.

Žádné komentáře:

Okomentovat