čtvrtek 27. září 2012

Ladíme světnici, chystáme na zimu

No už jsme vlastně celkem zabydlení (ve světnici). Ta se stihla dříve, než František přišel na svět, a to nám dal ještě Franta týden rezervu na zregenerování sil.

 Samozřejmě chybí spousta takových dodělávek, jako třeba garnýže (ty jsem slíbil Míše, že do Vánoc budou), na garnýže záclonky (to zase slíbila Míša), někde nějaká polička, atd...
Kuchyň jak malovaná...
Spací, přebalovací a koupací část...(koupací a přebalovací pro Františka)

Vyspravené  zápecí...
Momentálně nám tento víkend přijede na pomoc Lenka s Jirkou z HK. To bude taky šou, páč jsme při demolici příčky zjistili, že mezi světnicí a půdou není ani kousek ničeho, co by trochu izolovalo.  Když tedy nepočítám vzduch. Skladba našeho stropu je omítka, rákost, prkna, trámy stropáky, 30cm vzduchu,  trámy šlapáky  a prkna na půdě. Dodnes nechápu proč ani trocha slámy. Tudíž jsme se rozhodli, to alespoň trochu zateplit (něco na půdu na ty prkna položit). Všichni maj stejný názor. "Jó to je v klidu, kup tu vatu v balíkách, a polož to na tu podlahu, pokud tam nechodíš. Ale aspoň 20cm. A jestli máš peníze , tak tam dej 30 a máš to v richtiku." Haha. My peníze nemáme. Ani na 20 cm vaty ani na 5cm, páč půda nad světnicí má krásných 64m2 a na autě odešel startér:) Ale mám plnou stodolu starého sena. Sice to není sláma, ale aspoň něco. Takže se můžete těšit na příští týden až uvidíte fotky těch bláznů, co z jedné půdy seno shazují a na druhou ho hází. 

U nás to bude vypadat podobně...
Pak by to taky chtělo před zimou zasklít 3 okna (dvě prasklá a místo jednoho igelit :) Nalepit nějaký filc do okenním rámů, aby tam tak netáhlo a zbourat tu hrůzu před barákem, aby se to na jejím místě mohlo zrýt pro jarní zahrádku. Doufám, že počasí k nám bude shovívavé stejně jako František a ještě počká.

A málem bych zapomněl. Vymalovali jsme koupelnu a záchod. Míša chtěla natřít takový ty klasicky stavební futra, páč byla rezavá jak liška. Koupil jsme základovku a na pokyn Míši i žlutou vrchní barvu. Po natření vrchní barvou Míša usoudila, že ta žlutá je nic moc a tak jsme to opět přetřeli na šedivou základovku :) Takže asi tak to u nás chodí.











Žádné komentáře:

Okomentovat