![]() |
Jablko = základ všeho |
- Nahnilé ovoce na výrobu křížal zásadně nepoužívejte. (copak jsem prase?)
- Pokud Vám nevadí tvrdší slupka, nemusíte jablka loupat. (oni se loupou?)
- Křížaly jsou dobré hlavně proto, že neobsahují žádné konzervační látky (nekecej?)
- Na radiátoru je lze sušit pouze, pokud je topná sezóna a radiátor hřeje. (Co na to říct?)
- Sušíme-li jablka v troubě, necháme pootevřená dvířka. K tomu nám poslouží např. vařečka. (Dík za tip)
- Plech s jablky položíme např. na akumulační kamna a hlídáme, až budou jablka usušená (Vemte si k tomu hlídání basu piv a židli, je to dlouho)
Pak přichází na řadu sušení v troubě. Samotné "recepty" se rozcházejí o mnoho desítek stupňů. Rozpětí začíná na 40°C, pak tu máme 50, 60, max 80°C !!! To "saxana11" se s tím nesere. Ta jablka suší v plynové troubě při 60°C a na závěr je oflambuje na stovce.
![]() |
Krájíme... |
A nejlepší je, když se do diskuse o sušení jablek přidá chlap "Jura007":
"No tak abych přispěl se svou zkušeností… Křížaly se nedají sušit JENOM v troubě. Tam proběhne tzv. zavadnutí, kdy povrch křížal už není na omak mokrý. To trvá tak 2–4 hodiny podle obsahu vody. Troubu rozehřát tak na 40–50°C, pak dát dovnitř pečící plech s čistým papírem (třeba i balicím…) a dvířka nechat pootevřené tak na 10 cm (aby mohla unikat vlhkost) (je vidět, že pán má průmyslovku). Po té době plech vytáhnout, položit nejlíp v kuchyni nahoru na skříňky od kuchyňské linky (nahoře se drží teplo…) (možná i pár semestru ČVUT) a tak 2–3 dny nechat schnout."
a reakce maminek na sebe nenechávají dlouho čekat:
- Juro to vypadá super



- Zítra se do toho pustím


![]() |
Sušíme... |
Křížalky z jablíček
Jablíčka omyjeme,nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme jadřinec a já pak čtvrtky dávám ještě na půl až tři díly,podle velikosti jablíček :) (smajlík je základ) . Mám nachystanou mísu s citrónovou vodou a do te dávám nakrájené půlměsíčky na cca 5-10 minut. Osuším na utěrce a dám do sušičky,případně na plech a na topení nebo do trouby......a sušíme a sušíme až toho nasušíme spoooustu :)). (Hihi to je sranda)
Je to zdravá a moooc dobrá chu´tovečka, třeba místo chipsů.....ale určitě všichni známe :) (ne, neznáme)
Dobré mlsání přeji :)!!
Já jsem Vám to na začátku říkal, křížaly, to není žádná prdel. A co takhle když si na tom založíte business. To Vám to pak holky z votočvohozu nandaj, jaká jste penězchtivá kráva, čtete zde.
Jakýkoli použitý text byl nechán v původní verzi a nebyl upravován!
Žádné komentáře:
Okomentovat